OSCAR SIERRA

imagen pscVaig néixer el 29 de desembre de 1983. La Llagosta.

La primera etapa de la meva vida la vaig viure a la Plaça Pere IV, amb els meus     pares i la meva germana. Vaig estudiar l’EGB a l’escola Les Planes. En guardo entranyables records i uns bons fonaments, i segurament alguna cicatriu. La ESO i Batxillerat els vaig cursar al IES Marina institut creat a partir de la voluntat i la suma de tots,  la voluntat de pares, alumnes, professors i Ajuntament, que van insistir tant al Departament d’Ensenyament. Gràcies a aquesta lluita conjunta vaig poder gaudir, i encara gaudim, d’un increïble espai del que tinc increïbles records i on vaig madurar passant de ser un adolescent a un jove curiós interessat pel futur. Amb els amics encara comentem les aventures dels viatges a Madrid, París i sobretot de l’estada escolar  a Cambridge.

He de reconèixer que gaudia tant al Institut que a l’últim any de batxillerat, quan havia de decidir que estudiaria en el futur, encara no ho tenia prou clar. Tenia molt clar el que m’agradava però era massa jove per decidir que volia fer quan “fos gran”.  Vaig acabar estudiant el que m’agradava, sense pensar realment en el meu futur laboral, m’agradava la política i en volia saber més, volia saber com funcionava tot, com s’organitzava la nostra societat a tots els nivells i de quines eines disposàvem si la volíem canviar.  Per això vaig llicenciar en Ciències Polítiques i de l’Administració Pública a la UAB on també després vaig estudiar un Màster en Gestió Política.

Mentre estudiava la carrera, vaig treballar com a socorrista a La Piscina Municipal de Parets i monitor a l’escola d’educació especial Can Vila. Més tard vaig treballar com Auxiliar en Educació a la Fundació Catalonia, centre per a persones amb discapacitat, en aquest treball em vaig adonar de les dificultats reals que es podien presentar a la vida.

Vaig acabar la carrera i vaig poder passar per l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Vallès Oriental, i vaig tenir l’oportunitat de treballar durant un temps a l’Ajuntament de Granollers. On vaig aprendre molt, i vaig poder desenvolupar els meus coneixements adquirits a la llicenciatura.

Vaig finalitzar el contracte i em vaig veure en plena crisis econòmica amb la dificultat de trobar de nou una feina, els Politòlegs no ho tenim gens fàcil, vaig estar a l’atur uns mesos fins que finalment vaig tornar a treballar. Vaig tornar als meus inicis, la meva experiència en el món de la discapacitat em va donar una altre oportunitat per treballar, aquest cop en un centre per a persones amb discapacitat gestionat per la Fundació Sanitària de Mollet. Per aquest motiu vaig decidir actualitzar els meus coneixements i poder donar un millor servei a les persones que actualment cuido i per això vaig estudiar Auxiliar d’Infermeria al IES Gallecs.

Actualment visc amb la meva parella a l’Avinguda Onze de Setembre, m’encanta viatjar,  practicar esport (molt lluny de ser un crack en qualsevol modalitat),  però sobretot m’encanta aprendre i experimentar, suposo que si pregunteu a la meva parella o a la meva colla d’amics suposo que diran que soc una mica atrevit i que soc bon cuiner.

Pel que fa la política em vaig afiliar al Partit dels Socialistes amb 16 anys, em vaig afiliar primer perquè em considero una persona d’esquerres socialdemòcrata i segon perquè era i és una eina útil per canviar la societat, havia vist com el meu poble, La Llagosta anava avançant, progressant, es creaven espais públics, l’IES Marina, la biblioteca Can Pelegrí, el Centre Cultural, el Casal d’Avis, el Camp de Futbol, el Cucutràs, el CAP, el Turó, es dotaven nous serveis públics, la llagosta es feia més amable arquitectònicament, places, parcs, rambles… i jo volia formar part del grup de persones que milloraven La Llagosta i la vida de les persones que viuen en ella dia a dia. I per això formo part del Partit Socialista a La Llagosta on actualment tinc la responsabilitat de la Secretaria de Comunicació a més de ser membre del Consell de Federació.

No puc deixar de parlar de política sense abans anomenar a les Joventuts Socialistes de Catalunya. Una gran organització on he pogut realitzar la major part del meu activisme polític,  anant conjuntament a manifestacions com el No a la Guerra, contra la Reforma Laboral, el Dia del Treball, o la quantitat d’escoles de formació realitzades, llocs on les teves idees de justícia social són escoltades.

“Vull una societat més justa, més igualitària. Una Llagosta on les persones que hi viuen se sentin còmodes i puguin crear un projecte de vida.”

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: