Masia Can Baqué, una realidad.

Article extret de la web, http://www.llagosta.cat.

“Aprovat el projecte de la primera fase de reforma de la masia de Can Baqué

Dimecres, 10 d’octubre de 2018 a les 00:00

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de la Llagosta ha aprovat el projecte de la primera fase de reforma de la masia de Can Baqué, que consistirà en la neteja, assegurar les parts internes de la casa i la renovació total de la part exterior. Després d’aquesta primera fase, es realitzaran dues més per reformar totalment Can Baqué.

La primera fase es durà a terme a principis de l’any que ve; la segona, al 2020, i la tercera, al 2021. Abans de la segona fase, l’Ajuntament farà un procés participatiu per tal que sigui la ciutadania la que decideixi quins usos se li donaran a la masia. La realització de les tres fases costarà al voltant de 600.000 euros en total.

Després de la fase d’exposició pública de la primera fase de la renovació de l’edifici, es farà la licitació d’obres. L’objectiu és que es comenci a executar la reforma al febrer. Les obres tenen un període d’execució de sis mesos. En aquesta fase es netejarà l’interior i es demolirà tot el que no valgui (cuina, lavabos, algun envà, etcètera). També està previst desmuntar la teulada i es farà una de nova. A més, es canviaran les finestres i es reformarà la façana. El pressupost d’aquesta primera fase és d’uns 200.000 euros, que aportarà íntegrament l’Ajuntament mitjançant un préstec demanat a la Diputació a interès zero. El Consistori va demanar a la Diputació una subvenció per a aquesta actuació, però no se li va concedir. De cara a la segona i tercera fase, l’Ajuntament tornarà a sol·licitar ajuts a la Diputació.

Abans de fer la segona fase, l’any 2020, es farà un procés participatiu per decidir quin ús tindrà la masia. La segona fase ja tindrà en compte aquest ús, ja que consistirà en la divisió interior, fusteria i preinstal·lacions de baixa tensió i climatització. Per últim, la tercera fase es farà el 2021 i consistirà en instal·lacions i mobiliari.

“Amb la reforma de Can Baqué, volem recuperar el patrimoni històric de la Llagosta per tal que el pugui gaudir la ciutadania en els propers anys”, ha explicat l’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra. L’alcalde ha avançat que al gener es farà una presentació pública de tot el projecte de reforma de la masia de Can Baqué i ha destacat el procés participatiu per decidir l’ús de l’edifici.

“Hem fet un esforç de sanejament de les arques municipals i això ens permet ara invertir en millores per als veïns i veïnes”, ha remarcat Sierra.”

43206453_10214236391156694_6295717393536647168_n

 

Posted on Octubre 10, 2018, in Articles, Noticies. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

<span>%d</span> bloggers like this: