Moció Contra la Ocupació Indigne

 

Els i les Socialistes de la Llagosta vam passar ahir per registre una moció perquè sigui tinguda en compte al proper Ple de la Llagosta. La nostra intenció es cercar la suma de tots els partits polítics de la Llagosta i que acabi sent una moció institucional. També volem que aquest cas sigui escoltat més enllà del nostre poble, que arribi al Parlament de Catalunya i al Govern de l’Estat.

Moció que presenta el Grup Municipal del Partit Socialista de Catalunya (PSC La Llagosta) de suport a les famílies afectades per l’ocupació indigna dels pisos del carrer Sant Francesc i de petició de canvis legislatius sobre aquest tema.

El dret a un habitatge digne ha estat en els últims anys una utopia inassolible per a gran quantitat de persones i famílies que s’han vist abocades a preus de compra o lloguer senzillament inassolibles, a clàusules hipotecàries abusives i lamentablement a desnonaments.

Davant aquesta realitat, les famílies, nombrosos col·lectius i plataformes com les PAH i algunes administracions, fonamentalment locals, han adquirit un protagonisme necessari en la legítima reivindicació de solucions socials a aquesta problemàtica.

Lamentablement, a La Llagosta uns quants individus han pervertit aquesta legítima reivindicació en defensa d’un habitatge digne. La recent ocupació dels pisos del carrer Sant Francesc de La Llagosta queda lluny de qualsevol objectiu digne o legítim. Es tracta simplement d’un acte indigne i reprovable per obtenir un benefici personal.

Enfront d’aquesta actuació, el poble de la Llagosta ha reaccionat de forma ràpida i contundent, recolzant a les famílies afectades, demandant una solució ràpida al problema i mostrant la repulsa davant la situació generada.

Un altre aspecte ha quedat en evidència. S’ha generat una lògica alarma social: les escletxes de la llei han afavorit en aquest cas als agressors respecte als agredits, que veuen amb impotència com es torça, o es retarda, el projecte vital d’adquisició de l’habitatge.

És injust que les famílies no puguin obtenir solucions àgils. És il·lògic que les forces de seguretat no puguin actuar de forma ràpida. La incomprensió i la indignació de la societat són inevitables davant la indefensió que es genera en aquests casos.

Per tot el que s’exposa anteriorment, el Grup Municipal del Partit del Socialistes de Catalunya (PSC La Llagosta) pretén aconseguir els següents acords.

Primer.- Manifestar el suport total de l’Ajuntament de La Llagosta a les famílies afectades.

Segon.- Posar a la disposició dels afectats tot el suport jurídic, administratiu i psicològic, necessari a l’abast de l’ajuntament.

Tercer.- Sol·licitar que els parlaments tramitin els canvis legislatius necessaris per evitar que màfies i grups organitzats vegin emparades i protegides les seves actuacions per sobre dels legítims interessos dels propietaris particulars. Aquests canvis han d’anar orientats a millorar i agilitar la resposta de les institucions, a facilitar la labor de les forces de seguretat i a accelerar i simplificar els processos judicials.

Quart.- Promoure una campanya ciutadana que, mitjançant la recollida de signatures, insti als legisladors a modificar les lleis que en matèria d’habitatge, de seguretat i judicial afecten a aquests casos.

Cinquè.- Traslladar aquest acord als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya i de les Corts Generals, a les entitats municipalistes: FMC, AMC i FEMP.

Posted on Març 2, 2017, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

<span>%d</span> bloggers like this: