El Govern local d’ICV-EUiA-CiU-CpLL s’ha trencat.

La causa última de la inevitable ruptura, és que CiU va votar en contra d’una proposta inadequada, inconvenient i innecessària de l’alcalde per dedicar uns 50.000€ (entre sou i seguretat social) a alliberar la regidora Marta Melgar d’ICV.

La duresa de la crisi ha obligat al nostre poble, com a tots, a l’austeritat i a les retallades. El 2012 ens han dit que no hi havia diners per evitar l’increment de 500€ en la quota anual de l’escola bressol, que no eren possibles els plans d’ocupació, que no es podien incrementar les beques i ajudes a famílies, que no es podia mantenir l’aportació a les entitats i que s’havia de retallar el pressupost de festa major. Fins i tot, en el mateix Ple que alliberaven la regidora, aprovaven abandonar Vallès Visió per falta de diners.

Prioritzar avui l’alliberament d’una regidora és inadmissible. Volem denunciar que l’alcalde Alberto López hagi valorat aquest alliberament per sobre de l’estabilitat del seu govern i de la gobernabilitat del municipi.

Exigim que l’alcalde expliqui els veritables motius d’aquest trencament que és una temeritat i posa en seriós risc el futur de la Llagosta.

Els  arguments de l’alcalde, Alberto López, davant la premsa de que la ruptura era conseqüència de “temes personals i familiars” i de les “enemistats familiars amb un seguit de persones” dels representants de CiU aporten encara més foscor a aquest lamentable episodi.

L’alcalde ha d’explicar els fets a la població, aclarint amb quins suports compta pels propers dos anys i mig per donar estabilitat al seu govern.

Per arribar a majories estables és necessària la participació del PP o del PSC.

La Comissió Executiva de l’agrupació local del PSC, després de fer un primer anàlisis de la situació actual vol avançar la seva posició:

  • D’entrada ja anunciem que a data d’avui no ens plantegem ni mocions de censura, ni pactes antinatura, ni cap moviment de tacticisme polític.
  • La nostra primera i única preocupació es la inestabilitat i la debilitat del Govern local en aquest temps de crisi social, econòmica i política en què és imprescindible concentrar tots els esforços en els problemes reals de la societat.
  • Des del PSC mantindrem una actitud prudent, responsable i coherent.
  • Correspon al Govern actual moure fitxa, encara que queda clar que el PP, que ja ha votat a favor de l’alliberament de la regidora, de les ordenances fiscals i del pressupost municipal, ja fa temps que dóna suport incondicional a ICV-EUiA.
  • Esperem que els interessos generals de la Llagosta prevalguin per sobre dels interessos d’ICV-EUiA  i de tots els partits polítics.

Posted on Desembre 13, 2012, in Nota de premsa and tagged , , . Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: