El PSC de la Llagosta demana ajornar uns dies el ple d’aprovació inicial del pressupost.

Ahir dilluns, a la Comissió Informativa d’Hisenda i a la posterior Junta de Portaveus, el PSC de la Llagosta va demanar l’ajornament uns dies de l’aprovació inicial del pressupost.

Va ser precisament ahir quan vam tenir accés per primera vegada a  l’expedient complert. Malgrat tot, el grup municipal del PSC ja havíem analitzat acuradament els esborranys anteriors presentats per l’equip de govern.

Cal manifestar que “tenim voluntat d’acordar els pressupostos de 2012, especialment en aquests moments de difícil situació econòmica general, però hem detectat alguns aspectes molt significants que afecten a l’estructura del pressupost i que s’haurien de rectificar abans de l’aprovació inicial. L’actual projecte de pressupost presenta greus problemes que posen en perill l’estabilitat econòmica i la viabilitat de l’Ajuntament de la Llagosta”

A tall d’exemple podem enumerar alguns aspectes rellevants que ens preocupen especialment:

1.- Totes les administracions retallen els seus pressupostos al 2012 en previsió d’una davallada d’ingressos i ajusten la seva despesa corrent a aquesta previsió.. A l’Ajuntament de la Llagosta sobta que el pressupost d’ingressos s’incrementi 141.301 € respecte a l’any anterior. Es trenca així la dinàmica de contenció de la despesa que es practicava a l’ajuntament des de fa 3 anualitats.

2.-  Els ingressos presentats per l’equip de govern per fer front a la despesa ordinària significarà a curt i mig termini un desequilibri dins 800.000 € aproximadament que compromet seriosament les finances municipals.

  • S’ha previst un increment del 1328% a les llicències d’activitat respecte a l’any anterior, passant de 27.203€ d’ingressos reals al 2011 a una previsió de 361.203 € al 2012
    Es fonamenta en una nova llicència d’activitat de les campes de cotxes dels terrenys d’Adif. A data d’avui no es pot garantir que es cobrarà aquesta quantitat. I en cas de que es cobrés es tracta d’un ingrés puntual i extraordinari que mai s’hauria de dedicar a despesa corrent per evitar desequilibris de futur.
  • Es produeix la mateixa situació amb l’increment del 10 % de l’IBI. Son uns ingressos de uns 230.000€ que es produiran amb caràcter extraordinari, només dos anys. També son ingressos puntuals i extraordinaris destinats que desapareixeran. Mai s’haurien de consolidar per a despesa corrent.
  • La Generalitat ha anunciat tot un seguit de retallades a diferents serveis com ara les Escoles Bressol i d’altres. Només a les Escoles Bressol parlem de 800 € menys per alumne. A la Llagosta la xifra a retallar només per aquest concepte es situa al voltant dels 86.000€. L’equip de govern de La Llagosta obvia aquesta quantitat i planteja exactament els mateixos ingressos per transferències de la Generalitat que l’any anterior.
  • A la partida d’ingressos, l’equip de govern ha consignat 115.000 que pretén rebre per fomentar els plans d’Ocupació A la partida de despeses de personal només ha consignat un 1€ per aquesta actuació.

És per aquests motius, entre d’altres, que els socialistes llagostencs hem demanat a l’Alcalde que demori uns dies el ple, per poder negociar i participar en profunditat en el pressupost.

En una tancada de braços incomprensible de l’Alcalde se’ns ha negat aquesta possibilitat. Al sortir de la junta de portaveus ens esperaven els agents de la policia local amb les convocatòries del Ple a la mà convocant als regidors per dijous.

El Socialistes pensem que seria bo aprovar uns pressupostos el màxim de consensuats possibles, però veiem que la posició de l’Alcalde i del seu equip de govern és de tancar-se en banda.

Necessitem que ens justifiquin aquestes partides que hem enumerat i d’altres que han ‘ocultat’. També volem saber perquè hi ha partides que estan inflades i si se sap exactament el que es recaptarà.

Posted on Mai 15, 2012, in Articles, Noticies, Publicacions and tagged . Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: