Convocatòria a la manifestació en motiu del Dia Internacional del Treball.

Com cada any, els sindicats UGT, CCOO convoquen manifestacions arreu de Catalunya en ocasió del Primer de Maig, Dia Internacional del Treball. Els i les socialistes hi serem presents, també com cada any. Aquest Primer de Maig, però, es celebra en unes circumstàncies que ens demanen la màxima mobilització davant la ofensiva del PP i de CiU contra el conjunt dels drets laborals i socials.

La reforma laboral aprovada pel govern del PP, amb el beneplàcit de CiU, ha disparat els acomiadaments i els expedients de regulació d’ocupació. Davant la petició sindical, recolzada per una massiva vaga general, per tal que es retiri la reforma laboral i es reprengui el diàleg social, PP i CiU no només no escolten, sinó que aprofitant uns lamentables i condemnables incidents responen amb anuncis de retallades dels drets civils (reunió, vaga, manifestació). La mal anomenada austeritat de la dreta, consistent en tot tipus de retallades socials que descarreguen el cost de la crisi sobre les espatlles de la immensa majoria, ens està conduïnt a una nova recessió i a aprofundir en el patiment de la gent. Ens trobem ja a la tercera gran onada de retallades en sanitat, educació, serveis socials, transport públic, recerca…. L’atur es dispara mentre el govern del PP retalla 1.500 milions d’euros en polítiques de foment de l’ocupació.

Els socialistes catalans plantegem un gran Pacte Social per a una sortida diferent a la crisi, preservant la cohesió social i amb criteris de justícia i solidaritat. Posem damunt la taula propostes alternatives que configuren el nostre model de progrés col•lectiu. Volem un país amb un sistema econòmic més eficient i just, fonamentat en l’Estat de Benestar, amb un mercat de treball estable, amb un model productiu que ens permeti construir una empresa innovadora, que produeixi de manera sostenible, que competeixi amb valor afegit i no amb salaris baixos. Per tot això i molt més, cal una gran mobilització social i política que inverteixi la tendència actual.

Els Socialistes de La Llagosta et convidem a que vingueu amb nosaltres a la manifestació que començarà a les 11’30h, és per això que us proposem trobar-nos a les 10:30h a l’estació de tren de La Llagosta.

Una salutació a tothom

Posted on Abril 30, 2012, in Actes, Noticies and tagged , . Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

<span>%d</span> bloggers like this: