LA LLAGOSTA 2012: IMPOSTOS ESCURABUTXAQUES, INJUSTOS I ABUSIUS.

El grup municipal socialista de la Llagosta hem presentat al·legacions als impostos, les taxes i el preus públics per al 2012, davant d’una  proposta d’ordenances fiscals inicialment aprovada per l’equip de govern tripartit municipal (ICV, CiU, CpLL) amb la complicitat del PP que carrega  un important afany de recaptació amb els que menys tenen i que està exempta de cap sensibilitat davant la greu situació econòmica que pateixen les famílies, els comerços i les empreses.

Les al·legacions que hem presentat pretenen evitar que l’Ajuntament pugi els impostos locals de manera desmesurada i desproporcionada, fins i tot arribant en algun cas a un 650% d’increment.

Moltes de les propostes que planteja l’equip de govern tenen l’objectiu de recaptar més diners que la despesa real dels serveis.

A les al·legacions presentades denunciem que l’Equip de govern local vol:

  • Fer negoci amb les escombraries pujant el rebut als veïns/es i comerços, malgrat que els preus que pagarà l’Ajuntament pel servei es rebaixaran fins a un 11,71% en algun cas.
  • Incrementar el preu de l’aigua el 4,65%. Hi ha un estudi de 2010 fet pel PSC que ens permetria comprar l’aigua més barata a partir de 2012. No ho han tingut en compte.
  • Pujar la taxa de la Grua un 17,65% i el dipòsit municipal un 650% a partir del 3er dia, sense cap estudi econòmic que ho avali.
  • Canviar el model de tarifa per les terrasses dels bars. L’increment arriba fins al 54,74% i fins a 726€ l’any.
  • Escanyar als bars que ampliïn les terrasses per la festa Major. Pagarán 10€ per m2 al dia. Per exemple, un bar que demani 4-5 taules petites (10 m2 aprox.) pagarà 400€ com a mínim.
  • I retirar bonificacions a famílies nombroses que patiran increments abusius de l’IBI fins al 26,66%.

Exigim que l’equip de govern sigui just i moderat amb els impostos, i que deixi de banda el seu afany per recaptar de qualsevol manera.

Per això hem proposat que:

  • Es congelin les taxes d’escombreries, de l’aigua, de les terrasses dels bars, de la grua i del dipòsit municipal.
  • Que es mantinguin a un mínim del 25% les bonificacions a l’IBI de les famílies nombroses.
  • Que les famílies amb aturats de llarga durada i amb hipoteca tinguin bonificacions a l’IBI.

L’Ajuntament pagarà al 2012 menys o igual quantitat que a 2011 per alguns serveis. No existeix cap argument que justifiqui la seva pujada ESCURABUTXAQUES, INJUSTA I ABUSIVA.

El Grup Municipal Socialista de l’Ajuntament de la Llagosta

Posted on Desembre 19, 2011, in Articles, Mocions, Noticies, Publicacions and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

<span>%d</span> bloggers like this: